kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Tak tahu tajuk ape?? ROJAK ok?

Salam....ke hadapan ini, berat badan ida 57kg....giler babas...dalam sejarah ni KG berat yg penah ida cipta sepanjang umur hidup ida. dulu paling berat ida penah cipta 56kg tu masa study lepas tu turun menjunam ke 52kg...serius ida langsung tak penah cover-cover nak makan..belasah jer depan mata. Amik ida...ini hasilnya...perut berlipat. baju dah bertukar saiz. Maybe hati tengah senang. Lagipun......dah xnak dah pikir ape2.  Aku tetap akan makan seperti biasa. Tak pandai nak kawal selera makan. Terpaksa le beli corset...tp mampu ke nk sembunyikan lelemakksssss. Tengok n redha ajerrrr....selalunya org yg redha ni akan dapat hasilnya...hahahhaa

Semalam ida pergi jalan tar, cari tudung nikah, so preparation nikah mmg setel 99% tinggal nak cari bunga tangan jer...mayb fresh flower..tgu n lihat k nanti. Pastu setelah beberapa kali, tunang ida pesan suruh beli butang baju melayu die sbb mayb die dah xsempat nak beli. Beli jer sbb ida 0% pengetahuan tentang butang baju melayu. Pastu last barang ialah inai tiub, beli depan mydin kt aunty yg wt servis kulis inai kt tangan orang. Harga RM5.00. tak tahu kualiti inainya macam mn. So standby lg satu inai tiub beli kt area umah. Mana tahu kot-kot le inai yg tu cantek so ade lg satu bole pakai.. Pesanan penaja dari aunty inai :

1. Semalam aunty ade pesan, untuk bg inai tahan lama, jangan cuci dengan kasar sangat selepas inai dah siap lukis..nak-nak dengan sabun or lotion mmg jgn letak kt tangan ms tu sbb takut warna die luntur. 
2. Selepas kita guna, sila jangan simpan dalam peti sejuk ye kengkawan. Lupa nak tanya sebab ape. Die suruh simpan dalam bekas yg bertutup.

*Tu jer ida rase pesanan dari die*

Satu lagik peristiwa sedih berlaku semalam, saje2 nak share ngn korang. 
ari ujan mayb beserta kilat sabung menyabung, ida pun xperasan sbb masa tu ida tgh online ngn tunang ida. So, ida biarkan tv kt umah bercakap sorang2 n abaikan keadaan cuaca masa tu. So lepas abes berbual, ida pg ruang tamu n tengok kenapa tv ni kaler die makin lama makin pudar n size pic nya makin lama makin kecik pastu trus terpadam...n tak sampai bbrp saat bau hangit yg menusuk...trus call tunang ida die suh tutup suis tv cepat. cepat ida bertindak trus pg matikan suis....alamak....dah tak boleh tengok tv until ida balik kampung next week. sedih sangat2...mesti bosan aje...mujur lappy ade..tu pun nak tunggu hari jer...dah ade luka2 yg tak boleh diubati dah tu...malam semalam bosan giler. trus siapkan tempat tido n tido awal. malam ni mest xbole tengok Maharaja Lawak...sedihnya...umah ida mesti sunyi je lepas ni. Sape ade tv lebih, kalau yg flat skrin 42inch pn ok.hehehehheeh...lepas kawin baru bole cari tv baru..nak cari sekarang mmg dh xsempat n no ongkos nya, lagipun mgu depan dh nak balik kg. So biarkan ajer...banyaknya program lepas kawin nt...cari itu ini di sini sana..

11 comments:

Hunny Kitty said...

kalau tinggi kene ngan berat ok je.....

kalao nak lukis henna ai suggestkan u pegi dekat sorang abang kat area muadz textile yg kat seahorse menuju ke arah putra lrt masjid jamek tuh..terbaik lukisannyer....

noridaramli said...

tp ida tinggi 150cm jer..g=huhuhuhuu... yg henna tu nt ida nk try survey...tp mjlis ida kt kedah la

LynnChemicalnova said...

berat dh ok dh tu..lynn ni lg tnsion..berat xpnh nak naik.nk naik susah sht,tp klu nk trun cpt jer..tinggi jer lbh..hahaha
inai tu lynn suggestkan kwn lynn nk x???die da buka butik pgantin..try tgk kt blog lynn...kot2 da yg bkenan..tp inai xda gmbr pn..klu nk,t lynn tnya ngn mmber lynn tue...

noridaramli said...

lynn.....ade stgah org mmg kadar metabolisme die sgt tgi tu yg sng turun even makan lebih byk dr biasa...mcm sy metabolisme rendah n klu nak trun mmg lambat gila..hahahahhaha...ada kwn yg wt inai ea...sepupu dah nk tolong wtkan..hehehehehe

LynnChemicalnova said...

tu la...may b mcm tu la...hehehe...
kwn xwat inai tp kwn atas kwn tu bleh wt inai..dieorg bnyk knai geng2 yg buka pkej utk pgntin ni.....just nk rekemenkan jer...hehehe

noridaramli said...

lynn.....a,a ok2...nt ape2 if akak nak akak gtau awk k

Syima Syaz said...

kita pun masalah berat badan ni...underweight. benci sangat... makin nak kahwin, makin kurang berat...
eh pasal tv tu kan..next time kena tutup tau tv kalau kilat.laptop pun sama.kat rumah ni dulu pakai moderm streamyx dah 2x kena kilat.skrg tukar wireless modem n ayah dah aware kalau kilat..mesti tutup. baik ayah... tolong selamatkan duit anaknye...

LynnChemicalnova said...

eikk...okey..:)

noridaramli said...

syima....tu le dik kan..klu kurus sgt pn probs kan..smuanya serba xkena..apepun kt redha je kan ape yg kt ade..huhuhuhuhu...pasal tv tu mmg slh akak sbb bile ktorang dh bckp mmg akk dh xpdulik benda lain dh..hehhehe

noridaramli said...

lynn...ok dik...thanx suggest kan akak tau...nt kenduri jgn lupe dtg k

LynnChemicalnova said...

ok..welcome2..insyaallah,klu xda pape hal lynn dtg k.4hb kan??

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting