kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Dapur berasap

Salam b2b n pengikut baru sekalian....walaupun xribu riban my follower, walaupun baru 190 org follower ida sgt berbesar hati..masih ada yg sudi singgah blog ida yg "Underdog", ida xfemes macam redmummy, my idol k...
jugak blog irine marcello yg lembut lembut tuh. 

Ok Cik Kiah, Cik Mat, Cik Eton n tak lupa jugak Cik Jah....ahaksss.....kepoh dek non akak arini...nk share ngn  korang kt mana ida selalu sekodeng resipi2 yg bes bila time mood nak masak. Suka  sangat ngn blog dorang. Terjah ramai2 ke Try Masak dan jugak Dapur Tanpa Sempadan

Arini tetiba semangat tu datang utk masak...tp simple je lah.. Tadi masa cuci pinggan kesian tengok beras dalam bekas, bukak peti ais ubi kentang sebakul tak luak, dengan bawang2 smua jangan cakap kah...dah siap ada daun dah, boleh sangat kalau nak daun bawang, xpayah nk carik kt kedai.ahakssss...

di pendekkan cerita, Ida ni jenis xpandai sngt bab memasak n kalau nak turun dapur mmg penyakit SEGAN tu membuak2 jadinya.aritu masa kecik2 bila mak panggil tolong mesti ade aje alasan, Cik Jah pulak bila ida wat salah asek ber PotPet je , Ida xsalahkan my mom 100pesen...she alwayz d best...teringin makan kuih Seri Ayu, Kuih Lapis.rindunya smua masakan mak.  

Arwah Tok Piah a.k.a mak kepada mak ida a.k.a nenek ida penah cakap pada ida yg mak ida jenis rimas tengok org wt keje kalau xkena ngn mata dia...so semangat ida nak memasak mmg makin lupus ditelan masa remaja ku yg berlalu begitu saje...cewahhhhhh..jiwa langsung xkental untuk cuba dalam bidang masak memasak ni, ape boleh buat kalau dah xsuka tuh mmg ade je yg xkena..hehehehe.. 

Setengah org cakap kalau org tu xsuka memasak mesti die akan major kerja rumah yg lain.. tp ida xtahu lah ida ni major dalam bidang rumahtangga yg mana. Nak kata suka mengemas rumah takdelah..gitu2 aje lah. kekadang ade jugak ari pemalasnya datang xjugak mengemas.mengemas pn bile ade mood jer.. So ida ni kalau bab kerja berkaitan dgn rumah ni juz SO SO aje lah...ape tu...ala GITU-GITU jer...xrajin xmalas...SEDANG-SEDANG je.. kalau boleh ida nak elakkan lah benda yang negatif, cuba jugak jadikan diri ni lebey positif. 

Apepun Happy Mother Day especially my mom Nek Jah Nek Soh, olso to mak-mak sedara Chaq, Mak Ngah vouge dan jugak Lang Na. Tak lupa jugak side abah epi mother day jugak buat Tok Chik, Long, Kak Teh, n buat semua Ibu-Ibu di dunia...banyak ni kalau nak sebut... HEPI MOTHER DAY
 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting