kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

PELAMIN xsama dengan baju..ok tak korang rasa?

Salam b2b semua, seperti entri sebelom ni korang tahu kan yg kaler baju sanding ida kaler biru...nak kata terkeluar dr tema masih belom lg rasanya sbb biru masih adik beradik ngn pepel (ayat penyedap ati)...betol xkengkawan??? tetiba    dok umah sorang2 ni asek terpikir...masok ke if pelamin kaler pepel plus grey pastu  baju plak kaler blue elektrik...

kat bawah ni misalannya kaler pink tu tukar jd pepel....pastu pengantin kt tengah tu baju biru...ok x korang rasa? 

mari kiter tengok lg baju elyana yg kaler ijau tuh...pelamin die xde kena mengena pun dgn baju....ok ke? plz tolong ida...btol2 buntu ni? ida rs macam ok but if mata org tgok rasa ok ke?


22 comments:

miey anna said...

uhuu..ok je kot dear..cuma kene berani..hehe..=))

noridaramli said...

tu ler...sis pejam mata je ni....hope sis xrasa janggal nt..hehehhehee

Jari Gebu said...

sy pun baju sanding kaler biru..bajet nak buat pelamin kaler biru + putih + pink..mcm masuk..lg satu adalah biru + soft kelabu...mmg masuk kot..cuba tgk blog sy..hehehe

noridaramli said...

cik jari: ok nt ida review..but ida plus kaler pepel..if amek light pepel ok kot kan....redah jer..hehehee

Syima Syaz said...

dear...
Memang pelamin tak sepatutnya sama color dgn baju sbb nanti pengantin tak menyerlah.kalau pelamin dgn pengantin sama color... memang lah nampak pengantin tapi tak nampak perbezaan... ish camne nak explain ek?

noridaramli said...

syima: hehehehhe..sis paham...btol tu awk ckp...but org lain bleh ke pk mcm kite...biarlah majlis kt..hhehehehhe...apepun really suke baju biru tuh...xmo tuka dh

yaya said...

ehhhh! i baru jee lepas diskus about this with my fiance..

both of us will be having emerald green baju (sebijik colur elyana).. and ada huge problem dengan colouring of pelamin..

for me laa kan.. pelamin colour dull xpe.. asalkan i stand out.. and be the center of attention.. hehehe.. gila glemer.. :P

x payah peduli apa org pkr.. our kenduri and our money.. :)..

kisah aku said...

yes...skang bkn zaman ramlah ram kalau tema hijau pelamin hijau langsir hijau bunga hijau daun hijau..ekk ade ke daun purple?? huhuhu
skang memang gitu...contohnya kalau bj putih, pelamin bolehlah warna warni skit tp kalau bj berwarna lebih baik pelamin tu putih...OP byk bg nasihat mcm ni bkn apa tkt tak timbul nnti kalau dh baju biru pelamin pun biru hehehehe

noridaramli said...

yaya....ida pn mcm tu..gile glemer..takot pengantin tengelam..hehehhee..nk amek kaler grey mcm suram sgt kaler tuh...adik ida pn tya nape tuko kaler baju...jwpn ida sbb takot org xnmpk pengantin...tu amek biru tuh...apepun ida suke baju tuhhh

noridaramli said...

kisah aku: thanx darl...rs amek pelamin grey but bungaan tuh light pepel....na mungkin pelamin ida biru...nt ida tengelam..ehhehehe

Diyana Didie said...

good choice. kena saje kak. dont wory. pengantin mmg kena menyerlah. me suggest bunga pelamin tu akak guna bunga purple combination of light purple and dark purple/dark blue. nnt nmpk sekata. tapi bunga dark blue susah cari. akak guna eustoma dark purple campur dgn bunga light purple. jgn guna rose yg celup color biru tu. sgt tak cantek okeh. bunga biru yg famous ialah hydrangea tp costly. n warna dia soft blue.

noridaramli said...

diyana didie: yup btol tu dik....mmg kaler bunga akak akan campo2 maybe dlm 3jenis kaler camtuh ....maybe akak akn amik light pepel + light pink + biru light or krim camtuh....but jenis bunga akak blom decide lg..masih tercarik2

aTy _faRed~ said...

u akan nampak lagi outstanding taw...tak lar tenggelam nanti.. jangan risau pasal tak samer kaler tu... cantik atau tak bergantung pade pembawakan diri u ngan baju tu..

LittleSunshine said...

ikut kata hati..tp lau liza xberani..hahahha..sbb liza rs liza xsesuai..tp xslh..tgk elyana tu

noridaramli said...

k/aty: thanx akak...hope smuenya ok...kekadang ida rs ok but kkdg x ok..mainan perasaan ida je kot kan

noridaramli said...

liza....tu r...tp ida nk menonjol...hahahhaha...publisiti murahan..hehehehe...awk pn boleyyy

ieka said...

sis..kite rase ok je...sbbb kalo warne dua2 lebey kurang nnt pengantin x nmpk...warne x nek..kalo kaler len br nek..my frenz wed cm 2 lh...hehehe

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

kalau artis pakai ape pon cantik.. Tp klu nk cuba tak slh, tp tu la kawen mn ade istilah cuba2 kan?

eyanne said...

ok je ida...bj sy pn biru gak..n pelamin xde lgsg kaler biru..hehe

noridaramli said...

EYANNE: nmpknya kite pengantin biru lah nt ea....yeyyyyy...ade geng

Jari Gebu said...

hehehe..so kaler ape yg ok? nk tau gak..pink or putih? blurrrrr...hehe

noridaramli said...

jari gebu: lau leh background wt le kaler putih...but bunga2 tu mix kan mcm elyana...ok gak tuh

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting