kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

20 minggu sudeyyyyyy

Salam.......skg suke tengok belog ade habuk-habuk...tiap2 ari blogwalking tp bile tgok belog sendiri kering idea nak update stori aper....

Minggu lepas balik kampung ida kt Kulim sebagai ganti tak balik raya haji ni...Raya haji ni turn beraya d kg hubby ida...dh kawen ni so kena lah sama adil...kena jaga hati banyak pihak....nanti kang hubby tergures hati asek nak balik Kulim jer...hikhikhikhik....tapi xpe...die pun dah byk tolerate ngn ida so ape salahnya ida bertolak ansur....errrrmmmmm...

Tukar topik pasal balik kampung....nak citer pregnancy moment.... wekkkkkkssss



1st KICK - amekowwwww
Tak silap ida masuk 19w camtu ida dapat rasa 1st kick from my baby paling "dushhhhhhh"....masa tu dah nak masuk kete after singgah pasar Presint 8, ida nak masuk dlm kete tetiba rasa macam org usik perut...siyes..tangan ida kiri kanan bebas dr sentuh perut.....tak tahu nak citer mcm mn tp ida yakin tendangan pertama agak kuat dr beliau... org cakap sebelum ni dah dapat rasa maybe ida xpandai rasa or tak tahu rasa tu macam mana sbb 0 knowledge pasal bab-bab preggy ni...

Heart baby
Previous entry ida ade sebut nurse xdpt detect heart beat baby...risau bukan kepalang smp masa solat pn menitis airmata mohon dari Tuhan mudahan dipanjangkan usianya.....siyes risau tahap kritikal.....pastu tanya pendapat rakan FB dorang cakap biasanya klu kt KK alat yg dorang guna tu kurang power utk dengar denyutan jantung baby.....lagipun baby kecik somey lagi.Ingat nak scan kt klinik swasta tapi husband cakap kalau Allah dah tetapkan tu rezki kita tak akan kemana...jgn kalut, banyakkan berdoa padaNya.....so kitorang redha..lagipun bleeding xde pun..smuanya normal cumanya denyut jantung je xdgar....

So next appoinment kt KK refer doc utk scan, alhamdullillah scan di minggu ke 18 dapat tengok dgn jelas jantungnya dup dap dup dap...hanya Tuhan je yang tahu perasaan seorang ibu masa tu...syukur alhamdullillah......gigih doc tekan tekan perut aku nak cari baby...die main sorok-sorok dgn doc...paling tersentuh ida nampak tapak kaki die....macam anak sedara ida cakap...kecik someyyyyyyy(comel)

HB low
Stiker hijau dah nurse letak atas buku pink...hb low...patut lately rasa pening mcm kt awangan....nurse banyak membantu...dorang banyak suggestkan makan itu ini utk naikkan HB balik...ida xmkn ape yg dorang suggestkan sebaliknya ida juz amek iron tablet 200mg utk naikkan balik Hb....hope berjaya.......doakan ida yer kawan-kawan mudahan Hb naik balik....

6 comments:

Cik Ogy said...

tahniah sis..besnyer ade baby dlm perot..hihi..

noridaramli said...

thanx dik.......

Miss Tasantek said...

kak ida dok putrajaya juga eh..sha pon :) sha selalu cek kat presint 3.
HB low tu sha penah kena, reading sha 10.2 je. masa tu gigih makan kerang, makan hati ayam, bayam...alhamdulillah...naik cantik semula 11.6.

sha tak amik pon ubat doktor bagi, sebab tak tahan bau die. masuk 3 bulan lebih sha dah start amik obimin. alhamdulillah sehingga hari ini, HB ok, BP ok, berat pon tak naik mendadak.

kalu boleh jg mkn. kurangkan manis2..

noridaramli said...

miss tasantek...akk check up presint 11..baru bukak tmpt tu...akk b4 ni 10.2 pastu baru naik 10.8...tu pun nurse riso

ThE NanNy DiarieS said...

biler nak scan tgk jantina ???....xsabo dah aku nih.....aku rasa2 mesti baby boy hahaha..:-)))

noridaramli said...

ina....klu aku dpt baby boy suka gila...leh lawan ngn luqman becok...xscan lg...bulan depan baru scan

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting