kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Scan 28 weeks

Salam semua......arini separa gembira....sedey...but me still hiburkan hati yg gundah gulana n kerisauan yg mencengkam jiwa...uhuksssss

Arini ida scan for 28w d KKPutrajaya. Semangat nak pegi tengok baby...lama mama xtengok ape dah jadi kt awk spnjang dlm pewot mama....
Ida dapat angka giliran no. 2. Excited bebey nak masok jumpa doc....first masuk jmp doc x sempat nak duduk ats kerusi doc suruh naik atas katil nak scan....xnaik lagi doc tanya uri awk bawah ek.....doc sy xtahu pun doc yg lepas xde pn inform sy...omg hanya tuhan yg tahu perasaan ida masa tu...xpe sedapkan hati tgu doc scan skali lg....alhamdullillah uri dah normal ke atas cuma yg membingungkan ida skg ialah kepala anak kt atas bermakna songsang....doc cakap if smp 36 weeks die kt atas maknanya anak ida risiko dlahirkan songsang.....sedey bukan kepalang....ade cuma 6 mgu utk pujuk baby turun bawah balik masuk ke sangkarnya......

pray for me.....risau sgt2....banyak kasi suggestion utk g berurut ngn bidan....alhamdullillah if ida scan dlm 32w still songsang ida akn cergas balik kg utk rawatan lanjut......doakan ida ye sayunksssss....



9 comments:

Lala Latif said...

jgn risau sgt...baby skrg ni mmg suka pusing2 lagi dlm perut...dia ada banyak ruang lagi...selalu la ckp ngn dia suruh pusing smula...insyAllah...

noridaramli said...

lala....tu ler...ida dh pesan2 die suh turun bwh balik...mta tlg die sgt2..huhuhuhu....hopefully smua ok

amal said...

insyaallah doa banyak2 k.. 28 weeks memang ada banyak lagi ruang dalam perut. baby boleh pusing2 lagi..

noridaramli said...

mudahan dpermudahkanNYA.....amin

Shasha Azmar said...

dun worry k..still ada masa baby tu nak berpusing ke posisi yg sepatutnya..doc pun kdg2 ckp menakutkan kita kan..masih awal lag tu..dun worry ye..
p/s: nak tempah bedung & barut baby corak2 singgah la ye.. :-)

afiewithayie said...

cerita kita hampir sama..ida doa byk2 n pujuk baby yea..kalau boley jangan la berurut sbb bile kandungan dah besar bahaya sebenarnya, uri boley pecah klo tersalah urut(petikan dari doc pakar hosp.selayang)..insyaallah baby ida akan pusing bile tibe masenye..

noridaramli said...

YE KE cik afie...kt seram lak biler awk ckp camtu...kt pn xjd nak berurut...tawakal n berserah pada yg esa jer...mudahan dipermudahkannya..

ciksuen said...

i pon ade dgr kalu time2 mcm ni u try bnyk2kan bercakap ngan baby. pujuk2 die. insyaAllah nnt die pusing ke bawah.

noridaramli said...

ida dh wt cara camtu...hope skg kepalanya dh kt bwh sbb kerap sgt ida kencing ....

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting