kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

SEMUA UNTUK ANAK


usia kandungan : 26-27weeks

Alkisahnya sejak preggy ni, sebelum wat ape2 mesti akan pk BABY dalam pewot. Dalam kepala kekadang hanya ada sedikit aje ruang untuk pk diri sendiri.siyes....macammane dgn mommy to be yg lain....mesti sama mcm ida kan....

Kalau dulu dapat duit bonus, dalam kepala dah belegar kasut 2 pasang, handbag satu pastu baju pastu bla bla     bla bla. Tapi skg totally berbeza....dapat duit gaji je mesti pk owh lampin xbeli lg...botol susu pn xbeli lg...mitten n booties kena tmbah lg 2 pasang...baju tdo ngn baju nak g klinik xcukup lg pasangnya....blanket towel...banyak lg lah klu nak citer kt sini....

Orang cakap seeloknya nak beli barang2 anak  dalam usia  kandungan 7 bulan ke atas...tp ida langsung xleh nak pendam nak soping barang baby.xsilap ida masa kandungan ida 25 weeks camtu ida dah stat sopin ckitckit...nak beli sedebuk camtu mmg  xmampu so beli ckitckit.....
sblom tdo belegar2 jer benda ape yg ida xbeli lg....esok cergas cari ...

Setakat ni, macam baju,mitten booties towel smua dah settle...botol pun dah beli sepasang...suke sangat...xsaba nak buatkan susu untuk anak mama nanti...ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee..........macam mama yg nk g gigit puting botol tuu...gewaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmm

Kat bawah ni ade ckit petua yg ida amek kt FB Persatuan Ibu-Ibu Comel Mengandung

Petua Untuk Menghindarkan Strechmarks
a) Ambil satu sudu kecil air limau nipis. Ambil 20 titik minyak kayu putih serta satu sudu air kapur sirih. Gaulkan ia dan sapu pada kesan-kesan pecah di
perut. Buat 2 minggu berturut-turut.


b) Sepanjang tempoh mengandung sapukan minyak zaitun pada bahagian yang bermasalah serta elakkan menyapu minyak panas ketika mengandung.

2 comments:

aTy _faRed~ said...

ha'ah..sekarang biler kuar shopping jer pikir beli barang baby...:) saye pon dah beli awal2..alhamdulillah..dah nampak kesan sekarang..walau baru nak masuk 6 bulan..tp asal berjalan jer saye sakit tulang montot n pinggang..mudah sangat terase letih..memang tak tahan.. tak dapat bayangkan kalau kene shopping mase 7 bulan nanti..!!:)

noridaramli said...

betul tu aty...ida pn dah mula beli wlupn 7 mth xmsuk lg..xdpt bayangkan klu beli time 7mth ke atas...mesti mencari kerusi je nak duduk agaknya...byk dh beli cuma perlu tmbh ckit2 ape yg dperlukan je lagi...suke bau baju baby...wangi..hehehhee

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting