kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

SCAN ke 3

Salam mommies, mommies 2 be n smua pembaca sekalian. Mood nak update blog dah jarang2 datang skg ni...malas giler nak update skg ni...Keadaan kesihatan pun xmenentu tu yg idea nak menulis kering kontang...ari-ari asek blogwalking je dari blog ke blog.

Ari rabu petang minggu lepas badan memang rasa sengal2 semacam, tak tahu tetiba, mayb ida keluar lunch panas terik n tetiba masuk opis trus sejuk gedik...
pastu trus badan rasa lemah longlai tak hengat... tak tahan sangat pas balik keje sampai umah duduk ke berdiri smua serba xkena trus g klinik dkt umah. 
Doc suspek ida demam, tonsil bengkak, ida tanya if ida dsebabkan efek suntikan kancing gigi, tp die cakap bukan sbb tu, suntikan tu xkan menyebabkan badan kt smp demam...paling kuat pn selsema.. die cakap xpe saya kasi awak rehat keesokkannya k..awk perlu banyak rehat, maybe ida travel jauh sbb baru balik kampung asben mgu lepas. Ok...esok nya ida MC, dalam hati kata demam ni xterok sangat...esoknyer sure ok balik....meleset sama sekali.....badan lemah sangat...asek nak berbaring jer...

Ok lupa kejap pasal demam, 
Pada masa yg sama after doc sahkan ida demam ia minta die scan perot..saje suke suki xde keje...asek dengar org lain every month scan...ida scan pn tgu ade check up. so saje gatal xde sebab suruh doc scan nak tgok baby dalam perot..ermmmmm...
Doc check smua...uri kt atas..OK... baby sempurna smua...sepasang kaki, sepasang tangan, tulang belakang smua OK...pastu die turun ke bahagian anu...ermmmm...
memula doc cakap gurl ni... sebab nampak macam gurl pye...
dalam ati...alahhhhhhhhh...gurl ke?????......jahat giler aku xbesyukur.... bukan le...ida kepingin giler nak anak laki...tp me xkisah lagipun anak sulung so relakan jer..xkesah janji baby sihat.
pahtu pahtu...doc cakap eh awk tengok ni...sy nampak die pye anunya....ida tengok...nmpk die punya @b****g p***i@ doc cakap lagi berat ke laki anak awk ni....banyak kali die ulang..
ye anak awk ni berat ke laki....ida diamkan jer....ermmmmm....me xkesahhhhh...laki ok ler tuh.... ape2 ajer janji baby sihat2 ajerrr....

So weekend aritu saje amek mood nak lupakan demam, soping baju baby cket cket tapi xjadi bukit lagi.....

p/s : penah x org mengandung hidungnya berdarah...tp xde le smp meleleh kuar darah...darah dalam hidung jer...xde ape punca tetiba je berdarah....alahan ke ek?

10 comments:

n0rraslida alias said...

dh thu mmg bby bOy..:) thniah ida....

noridaramli said...

mcm mn pn lida tahu yeppp? hikhikhikhik

Mommy_Cha said...

hi mommy simptom idong berdarah memang ada terjadi...cewah...coz my fren mmg idong dia oweys berdarah..tapi me myself takde pulak cuma gigi gusi oweys berdarah hari2 aduhai....tapi its normal kot...

noridaramli said...

ida dh survey dorang cakap pnyebab idung bdarah sbb pembuluh darah membesar..lebey kurang mcm tu ler..huhuhuhu...tp ida gusi xpenah bdarah..mayb lain org lain gayanya kan..apa2 pn janji 2-2 sihat

eRiNsZ said...

hye dear.. daku masa preggie gusi bdarah n pitam-pitam tanpa sebab.. kekadang tu mata x nmpak.. (kompem l a d haramkan drive) tp lpas deliver alhamdulillah back tu normal hihihi amazing kan...

so jgan riso riso..

aTy _faRed~ said...

samer ar kite..baby boy..tapi saye nak kan baby gurl tau sebenarnyer...!! heheh..

noridaramli said...

aty..ye ke..mcm kt mmg nak boy..hikhikhikhikhik..tp apepun xkisah ler kan..janji dorang n kt sihat2 ajer

noridaramli said...

erinsz...ida syukur alhamdullillah xde gusi berdarah or ape2..pening2 bese tu ade larrr

amal said...

normal yang kalo hidung berdarah.jangan risau k. saya pun selalu gak. especially lepas blow nose ehehe...

noridaramli said...

amal...yup...especially ms blow nose mmg cepat kua darah...tp xde smp tahap meleleh

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting