kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

EDD MANA NAK PAKAI NI???

Salam semua...harap semua sihat hendaknya..

Tajuk kat atas...me betol konpius...



EDD kalau ikut period ida 21.03.2012

Tapi biler scan kejap 05/04/2012 kejap 28/03/2012 

So kalau org tanya ida bile due date ida cakap jer ujung bulan 3...

ikutkan EDD 21032012 ida dah nak masuk 29minggu..
 kejap je rasanya after 4 bulan usia kandungan masa tu berjalan...
tup tup tup dah nak masuk trimester ketiga...

Berdebar sangat, member opis ida EDD die 23012012 dah bersalin 01012012
pastu memper opis yg sorang lagi EDD die lebey kurang je ngn ida dah ade contraction sbb kepala baby dh ke bawah dan air ketuban die dah ade ckit2... 
ida????? 
menanti dengan penuh debaran...siyes berdebar...

double berdebar lagi rasanya berbanding masa nak kawen aritu.
Kalau nak kawen aritu berdebar...tapi nak bersalin ni dupdapdupdap lebih kencang rasanya.
apepun hubby ida pesan jgn dipikir sangat..hadapinya dengan tenang...
ok boss

dulu masa nak majlis sebok counting day nak akad nikah but now berbeza asek hitung bulan minggu nak terima baby yg someyyyyy....hehehheheheheheh...xsabar hokehhhhhh....

Kalau korang ikut tarikh EDD mana satu????

16 comments:

Lyana MK said...

yana pun kompius EDD nie sis! huhu

noridaramli said...

tu le dik...konpius kan...nak2 kite ni pestime lagi lah..hehehe

~ NANA ~ said...

xpe...juz get ready je la 28 mac tu...hehe

noridaramli said...

bln 3 dah kena jaga2 kan....skg pn dah ready je if ape2...

ciksuen said...

EDD scan tu mmg lari2 ikut size baby kan? jadi i ikut je EDD yg based on last period..tp tgkla nnt ble si baby ni nk kuar..yg ptg ready je la awal2..

noridaramli said...

ciksuen...ida pn ikt edd period tu...apepun bln 3 dh standby nak balik kg bersalin kt sana...

amal said...

EDD memang pandai berubah. nama lagi Estimated Due Date hehe.. dia ikut tumbesaran baby tu.. kawan2 sy yg dah ada pengalaman cakap masuk je 7 bulan, dah kena prepare. beg spital dah kena siap2 masuk dalam kete..

noridaramli said...

amal..yeke...kiter xkemas beg lg tau cuma baju2 baby dh siap basuh....aduhhh...rs mcm byk benda lg lak xready..huhuuhuhhu

aneem said...

ape2 pown tahniah...
x lame dah nak dapat bby....
org kate selalunya bby
first 2 minggu awal....
get ready ya....

aTy _faRed~ said...

saye punyer pon berubah2...tapi masih di bulan April..dokter cume cakap..akhir bulan 3 maknenyer baby dah matang dan boleh beranak biler2mase dari tarikh tu..:)

Diyana Didie said...

doctor tak kasi tahu ke? mesti yg ikut period tu. yg pada scan tu ikut baby's size. ikut ur tarikh period itu lah.

noridaramli said...

diyana: doc ade tya bile due..ida ksi jer due date period....

noridaramli said...

aty...ida dh get ready skg sbb dh msk 7 bulan....tp baju xpaking dlm kete lg..hehehhe

noridaramli said...

anem...tq..hehehehe...

anggerikhijau said...

sama la ngan sy,edd berubah.bezanya 2 minggu lak tu.xtau nk ikut yg mana.KK bg edd 25/4, swasta lak bg 29/4.kalo ikut period pttnya awal bln 10/4.so ada 3 edd..xtau la..

noridaramli said...

ida rs kt kena ikt yg period pye edd

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting