kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Sex : Boboi to Gegurl

Salam semua...
Nak hapdate blog kalini amek masa yg lama, berkira-kira bila la ada mood nak up latest stori.
Semalam seharian kluar smp lah ke malam...hammek balas dendam kuar utk seminggu.
After sarapan kt Restoran Laris Sg Merab yg tak sedap sangat (sangatttttt smbil mata keatas)
kepingin makan roti canai dr air tangan org melayu, hampa...keras sgt roti canai die pluz manis...
langsung xkena ngn tekak ida.

Lepas kenyang trus zass g Equine Park. Unplanned pya decision, memula hubby nak servis kete tp die nak setelkan pasal ida dulu.ye ke nak setel pasal ida dlu or hubby ida eksited sbb nak jumpa doc tgok my honey little bombom berenang dlm tummy mama die..

Lupa nak inform yg ktorang prefer Klinik Jameaton bertentang dengan Petronas tepi Jusco Equine. Eceli ida xpenah pasan ade klinik kt situ wlupun dah stay Equine hampir dua tahun..almaklumlah dlu bujang2 mana pedulik klinik sakit puan or hape-hape kan. Memang ramai patient, tak putus2 org datang. Menunggu lama la jugak dari hubby ida membebel smp le ke ida bebel lambat lagi ke my turn. xsabo dah ni nak tengok baby...double heksiteddd ckit arini sbb hubby ade skali kan.

Lebey kurang dalam pkul 12tgahari camtu turn ida, 
Doc : arini awk nak scan ek? Anak sulung ke? Sebelum ni ade ape2 masalah tentang kandungan sepanjang hamil ni
Ida : a,a doc, yup sulung, setakat ni last scan kt KK baby sy breech
Doc: ok awk baring atas katil..

hokehhhh...mak buyung ni pun tkedek-kedek naik atas katil..

Doc: blablablabla....jantina k? perempuan ni
Dalam hati ida..aik....alamak...betol ke doc ni...
Ida:sy dh byk soping brg boy..hehhehehhee
Doc: kt tengok lagi k....awk nampak x beger die...
ye sy nmpk bby pye.....hehehhehehhe dalam hati ida sure pas kua klinik ni jd bahan oleh hubby..

Result :
Kepala : still kt atas...me skg dh 31w
Uri : OK
Air Ketuban : OK

Pasal breech ida tanya doc, die cakap if berurut pun ngn bidan bby still pusing2 skg...klu luck awk bby akn turun bawah blik bile tiba masanya...ida redha jer nanti...mudahan semuanya selamat...kalau boleh nak merasa deliver normal....hukhukhukhukhuk

Apepun ida berdoa mudahan baby sihat. Tak kisahlah jantinanya aper. Walaupun nama lelaki dah ada, so ida n hubby akn standby nama bby gegurl plak.Dah tahu jantina bby tp ida still ingatkan dri sendiri, stroller, car seat, bouncer smua plz jgn hammek pink...dbuatnya adik die nt boboi...how....boboi nak guna pink me tak rela..semangat ida nak ngndung lagik tu..hikhikhikhik....best kan PREGGY...




3 comments:

Diyana Didie said...

normal lah tu kak. mmg ramai jadi mcm nie. ramaijugak blog dd baca yg doctor salah predict baby mereka. beli warna biasa je dulu. standby utk 1st few week. jgn beli byk sgt. nnt dia lahir baru pulun beli color dia.

noridaramli said...

TU LER dik...mujur laki kpd pompuan..akk pn byk beli kaler putih..hehehehe...lgpun bila d pk balik bagus jgak tuhan bg hint laki sbb klu bg hint pompuan dlu abes smuanya pink..if klu sis preggy balik nt dbuatnya laki lak mmg xleh tumpang le adiknya brg si kakak nt

Asz Miza said...

ida, sy pn slalu klo nk scan g klinik jameaton..wlpn ramai,tp sanggup tggu sbb ultrasound machine kat klinik ni lg advance. :)

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting