kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

ASNB dah declare dividen n bonus

Selamat malam....macam pelik pulak update entri di malam hari...selalunya kalau sebelah malam ida juz blogwalking n cari-cari idea nak update ape esoknye...Ingat esoknye baru nk update tp tak tahan  sangat2..nk stori gak malam ni...Tadi balik keje terus on lappy n tv..bukak je tv tgok iklan buletin utama TV3. wahhhhh...dividen utk ASB dah umum ler..

Dividen: 7.5% Bonus: 1.25%   

Macam sebelum ni tahun 2009 Dividen: 7.3% Bonus: 1.25%. apepun ida hepi sangat dapat rezki di ujung taun berkat usaha ida menabung di tahun ni.duit ASB tahun sebelum ni xpayah tanya le sbb memang dah lesap ditelan Jaya Jusco..(eleh...slahkan JJ pulak..padahal dr sendiri yg boros)..ermmm...walaupun sikit je ida saving  berbaloilah jugak kan...sape yang nak bg kita banyak tu senang2 kan ...korang smua mti byk kan...Jenis ida, kalau simpan duit dalam akaun boleh kira dengan jari tapi bab nak keluar duet mmg kira guna jari tangan ngn kaki pun belom tentu cukup...BOROS kan ida...ida selalu belakon sengaja hilangkan ingatan tempat simpan buku ASB...seriously ida taktahu ida campak mana buku ASB..pulun tu nak bagi lupa tentang simpanan dalam ASB sebb ida memang jenis pantang ade duit mti asyik nak melabur je kat JJ, Mid Valley....Jalan Tar pun menjadi jer....ok lah sampai sini dulu...nak pegi punggah baju dalam almari...rasanya ida selit-selit kat celah baju. kah kah kah.....tak boleh boros k...taun depan banyak agenda ~ ROAD TAX MAYBISELIBER pastu SERVIS pastu KAWEN KAWEN KAWEN....dah jangan membazir...tanamkan semangat BERJIMAT CERMAT untuk AZAM 2011 k....berjayakah??????? tetttttttttttttttttttttttttt 

4 comments:

jooleata said...

haha.. ida ida..
tu la.. kalau da masuk asb tu mmg xnak kuar.. hmm

tapi bru start simpan xsmapi setahun da boleh dapt dividen n bonus x??
haha.. nak jugakk kan.. :D

noridaramli said...

HEHEHEHHEHE..of cz....sape yg xnak duet kan..

jooleata said...

haha.. ni yg tmbah semngat nak menabung!! cehh..

simpan pun xsmpai setahun da ada dividen... yeay!

noridaramli said...

btol tu...rasa macam nak simpan dlm akaun bio duet tu jd pekasam..ahaksssss

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting