kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Saya isteri die..

Salam buat comey kiut miut semua,thanx masih sudi singgah blog ida. sihat? harap2 smua sihatlah yekkkk.. for b2b, how ur preparation??? ok??? takpe...kejap je bz...lepas ni bole tarik nafas sepanjang-panjangnya.

Orang cakap kehidupan selepas kawen mmg totally berbeza kan....ye lah...kalau dulu, nak wat apepun ikut suka hati diri sendiri jer...duit nak mengalir macam air terjun biokan jer. bile duet abes geget jari sendiri dok diam2 kt umah mkn biskut kering cicah air milo, nescafe or teh dgn segala stok maggi ngn bihun pama dgn telor abes bawak kuor dari dapo..



Skg lain pulak, if nak wat apepun, mti kena minta opinion from hubby dlu kan...if wat pape without bgtahu die rasa macam ade sikit sifat kuwang hajaooo dlm diri. Ye lah, org dah bersuami, berdosa sangat if membelakangkan die,mintak simpang bersifat sedemikian rupa...amit..amit..amit..nak ber sok sek sok sek lebey pun kekadang takot sgt hati die terluka..cuma kkdg emosi dluar kawalan tpaksa lah die trime seadanya...lepas buat benda yg kita rasa tak patut, penyesalan nya berganda-ganda dari biasa wlaupun kt dh minta maap dgn die...kekadang menyesal tahap nak masok spital saket jiwan pun ade if ade lontaran vokal terlalu tinggi atau ter over emosional, padahal die dah kasi yg terbaek wt diri kita.....apepun org cakap dalam rumahtangga mesti ade give n take, what u gv, of coz u can get back. adakah ini salah satu benda yg aku tengah melalut??korang paham x ape yg ida dok bebel...lebey kuang mcm tu lah maksudnya. Kalau xpaham tanya, dah paham dok diam2...renung-renungkan dan selamat beramal...

ok, bab memasak?? ida angkat tangan mmg ida gagal ckit tp xdelah smpai dapat tulisan kaler merah, kadang2 ida surrender...entah kenapa tak suke, bukan xpandai tapi tak suke, pandai pun takdelah tahap sepandai-pandai tupai melompat, boleh lah masak ade2 jer dari xde langsung, takde smpi tahap goreng telur pun xreti, kalau dah tak suke memasak abes ape yg ko suke wat ida oit...tdo mkan pastu FB ke???? hikhikhik.......yeyyyyyy sy lebey suka hias2 umah dgn segala bagai. org-org ade cakap pompuan ni kalau xboleh or xsuke masak die mesti akan lebih ke benda lain...tp ida kemas xdelah sekemasnya sgt...biasa ajer...boleh lah...klu mood malas tahap cipan datang menjadi jgak lah umah mcm reban ayam tp xdelah seteruk umah si tikus...busuk n macam xsapu 30hari 30 malam...wehhh mulut aku......hubby xajor mcm ni...mulut ida overrrr......chow dululah....nt kang ape lagi yg tertulis kat entri ni....daaaaaaa....

8 comments:

UyaRayza said...

bestnyeeee hehe..x sabar nk rase life after kawen...impian nie ehehe

noridaramli said...

impian stiap wanita...hehehhehee

nuciaziakact said...

slowly to adopt alam yg baru ni.. lama2 nnti anda akan biasa.. ewahh mcm da lalui lak den ni.. apa pun salu doa & azam ingin buat yang terbaik, jd isteri yang terbaik buat cik asben... insya-allah... kamu boleh apa...

aTy _faRed~ said...

memang yer ida.. saye dulu mase awal2 kawen sikit 'stress' ngan semua perubahan..bayangkan saye yang sangat2 independent tetibe dapat asben yang sangat2 over protected.. memang tak tahan..!! tapi lelame dah biase..asben pon dah boleh bertolak ansur...huhu...bagi saye bab duit paking besh..sebab dulu2 mase bujang.. tak ley boros.. duit gaji tu lar yang nak menampung hidup..tapi sekarang shopping duit gaji ikut suker... sebab dapat belanje lagi dari asben...sonok..!!![muwahahaha]

noridaramli said...

aty...hikhikhikhik....bab yg dpt banje dr asben tu double bes...btol2...klu dulu beli brg umh n byr sewa umh sndiri tp skg asben bayrkan...hikikhik...

noridaramli said...

z....btol tu beb...slowly...aku slalu baca buku yg ko kasi kt aku tuh..aku suke sgt buku tu..byk benda yg aku tahu lps bc buku tuh

Fiza Z. Abidin said...

semoga menjadi isteri yg solehah :)

noridaramli said...

mudahan...amin

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting