kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

ZAMAN BUDAK2 - VERSI PUASA

SITUASI 1
Teringat zaman aku hingusan dulu. 1time nk blajo berpuase ar katakan. xsilap aku, aku 1st puasa full time darjah 4, siap dapat upah dr bapak aku agi tu a.k.a duet raya RM100..besh giler time dapat duit tu..huahuahua..aku ikhlas tau berpose time tu..kununyer abah aku bg sbg tanda penghargaan aku berpose penuh time tu..
SITUASI 2
Tapi time kecik2 tu biase ler, tak tahu erti berpuasa yg sebenarnya. byk gak le aku tersalah tafsir, aku suke ulang alik pg masuk bilik air umah aku..buat2 berkumur..padahal aku telan air tu ..aku haus lor perot aku yg DAHAGA...huhuhu..jahat kan aku..nk bukak pose takot kn marah ngan mak aku so aku berlakon la berkumur dlm toilet..maafkan aku mak..tak baik aku tipu diaorang kn..aku pn rasa berdosa sgt2 dgn-nya..skg syukur alhamdulillah..aku dh xamalkan pangai burok aku tu..AMIN......
nota : adik aku fzalah n cinta jgn gtau mak ar..malu dong..
SITUASI 3
Yg ni aku tak ingat time aku umo bape..mase time sahur tu aku igt lg mak aku wtkan kitorg goreng pisang utk kitorg adik badik tp aku ni stail tamak..melahap kononnya nk isikan perot ar utk pose smpi termuntah2 hingga keesokan harinya..sampai dh tak terbilang aku muntah bapak bnyk kali time tu..tp ego membelenggu giler time tu..aku tahan perot aku xberbuka padahal klu ikutkan pose aku mmg terbatal dah..padan muka aku mkn goreng pisang byk sgt..uwaaaaaa....lapar goreng pisang mak aku ar..
nota : makan dalam keadaan sederhana, jgn mengcekik jer..
SITUASI 4
Adik bradik aku sume pompuan. so time berbuka abah aku kekadang minta salah sorang dr ktorang baca doa berbuka..aku slalu pas kt adik aku yg dua org ni..slalunya cinta n fzalah ar yg akan jd volunteer... klu aku nk bace doa boleh bilang baper kali jer aku bc..aku malu ar..time aku bc mti aku bc laju2 sbb nk cepat2 mkn..eee buroknyer pangai aku...
Tapi tahun ni aku tak berkesempatan lg nk bukak pose ngan diorang..mgu dpn baru aku lik kg untuk berbuke bersama2..huhuhu..cedihnyer..
SITUASI 5
Biler time pose je aku suker...biler aku suker jer time pose jgak..hehehe..Entah mcm ner time ramadhan jer aku mesti minat rancangan masakan, padahal tak praktikkan pn aper yg chef tunjuk..sebenarnyer ske tgk masakan yg diorg buat jer..nampak sedap jer...waktu puase ni biaselah kan..tgk smue makanan pn akan jd sedap kan..hehehehe..kueh yg kiter suke mkn pn akn jadik suker jgak..hehehehe

2 comments:

fzalah said...

bocor rahsia..keke.

noridaramli said...

ni nk kasik bocor satu mlysia

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting