kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

dhia dah nak botol susu

syukur alhamdullillah....
dhia dah nak guna botol susu, dulu masa dalam pantang mak aku dh ajar dhia, alhamdullillah dhia nak, mak aku pesan kalau dhia xnak, try kasi botol susu masa die tgah lapar...alhamdullillah dia nak guna. btol ape mak aku cakap, cuma kena ajar tiap2 ari, jgn miss walau sehari. 

ALKISAHNYA...masa aku balik kg mertua aku, kitorang ajar dhia guna botol susu waktu ofis hour supaya dhia dapat bezakan puting aku ngn puting botol..ari pertama mmg dhia menanges2 sbb die cari miss N aku, perasaan  seorang ibu mmg agak tersentuh biler tgok anak sendiri menangis sbb nak kan miss N aku. aku nanges weh masa tuh..nanges sorok2 ler...xde ler nanges mcm dhia..malu ler aku....,
memula dhia dah xnak, MIL aku ajar dhia semula minum susu aku guna botol susu alhamdullillah dhia ok balik... lepas tu aku dah xguna botol susu lebey kuang dalam 2ari camtuh sbb ade majlis, segan plak aku ulang alik nak basuhkan botol anak aku sbb org sibuk rewang kan..

 Selepas 2 ari, aku dah kt Putrajaya aku try plak kasi dhia botol susu, dhia dh meronta tak nak minum guna botol, perasaan aku memula tuh mmg riso teramat, dalam hati aku cakap kalau dalam tempoh seminggu dhia still xnak, aku akan balik kg aku balik untuk suruh mak aku lak kasi, maybe dhia bau badan aku tu yg dhia xnak....maybe???

hari ketiga syukur alhamdullilah, memula dhia nangis teresak-esak xnak guna botol. sambil aku suapkan puting botol susu dalam mulut dhia sambil aku pujuk gtahu dhia. lebey kurang mcm ni ayatnyer...

"mama nak keje tak lama lagi, jangan ler nanges sayang, nanti mama belikan playing gym k..."

trus dhia isap botol susu macam biasa balik..macam takde ape2 berlaku....pandai anak mama belakon yer...tapi mama belum kotakan ape yg mama dah janji dengan dhia..nanti mama belikan k..bulan ni mama nak belikan dhia buaian...sabar ye sayang....nanti insyaallah mama akan belikan k...



licin dhia minum...alhamdullillah...mengalir air mata aku masa tengok dhia isap puting botol susu..dlm hati aku berkata... yess....ni benda pertama yg aku berjaya ajar anak aku tanpa bantuan orang lain...rupanya dgn baby ni kiter kena byk pujuk2..puji2 ckit kan

rezeki dhia, alhamdullillah...pencapaian pertama aku dapat 4oz..sebelum ni paling byk 2oz... rezeki untuk anak mama...syukur sangat2

korang tahu x sebenarnya aku dah campur ckit susu tin untuk dhia, tak lebey dari sepuluh kali..aku menyesal teramat... sebenarnya berat giler hati aku nak campur susu tin untuk dhia..terngiang kata2 doc dkt aku 2bulan lepas yg dhia xsesuai FM, dhia nak susu ibunya....smpi sekarang mmg aku masih sedehhh...rasa mcm kesilapan yg teramat besar aku wat untuk dhia...aku jahat...sampai hari ni aku gigih perah susu untuk dhia, walaupun xsemeriah dapat 30oz sehari...dpt dlm 8 ke 10 oz untuk sehari pn aku dh syukur pada tuhan sgt2...mungkin rezki dhia byk tu jer..aku akan cuba sedaya upaya untuk makan n minum lebey byk untuk kasi dhia lebey banyak zat.... orang cakap susu ibu boleh buat antibodi anak kiter kuat kan....itu yg membuatkan aku lagi bersemangat nak perah susu...tiada perkataan takde susu dalam badan aku...aku akan berusaha selagi mampu n selagi aLLAH kasi rezeki untuk dhia..insyaallah

4 comments:

Cheyan said...

Chaiyoookkk!! I pun tgh berusaha ni..next month bulan pose dah nak keje..skng dah ajar Alya minum botol..sehati sekali botol..

pUanMaY said...

skeg ni x yah diet² sbb nati sian bb qas,,,nati lapa dia nak susu,,

noridaramli said...

Puan may..ida xdiet tp makan byk giler sbb nk bekalkan zat yg yg ckp utk baby qas

noridaramli said...

cheyan..gigih memerah pg ptg siang mlm..hikhikhik

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting