kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

saat kelahiran dhia part dua

alkisah sambungan dari entri kelahiran dhia part satu
harap maaf sbb lambat gile update dhia dh nak masuk tiga bulan baru mood datang nk update. lagipun mama baru blaja berdikari jaga dhia s pepaham je lah...baru nak tulis tajuk tup tap tup ap dhia merengek...::....jgn nanges shayang, mama xmarah la....dhia tgok tv k mama nak cit kt blog mama ni.,wah mama perasan mcm org tgu sgt mama nk update cite  kt cni...

sabtu 10hb mac 2012
pakej penginapan di wad 9 bermula.tak tahu nak cakap perasaa masa kena admit mcm mana.aku mmg xde perasaan, lgsung tak terbayang yg aku akn bersalin xlama dah. aku tanya hubby aku samada die blik melAKA ke esok. aku mmg suka tanya soalan yg aku dh tahu jawapan die. kononya nk kepstian....hahahahaha %&#*@ evil laugh *&#@ .alhamdullilH hubby AKU xjd balik memndngkan aku dh kn admit.mana thu kot aku dh nak bersalin ktanya nanti kena balik kedah balik. so die tgu aku, aku epi gegiler hubby aku postponed balik melaka. aku mmg suka susahkan laki aku...biar la laki aku, bukan laki org pun..
pertama kali seumur hidup aku bermlam di spital. aku mmg xpk org ckp giler seram kt spital ke nk g toilet ke hape ke..yg aku pk hubby aku xjadik balik melaka....yeyyyyyyyy...
malam tu mmg aku xdpt tdo...ntah nape..dgn bell palsy nyer..aku langsung xterlintas yg bell palsy ni makan masa yg lama untuk nak sembuh..aku hanya pk nk deliver n dhia selamat dlm perot aku.

ahad 11hb mac 2012
specialist wt lawatan n terangkan pd aku penyakit yg aku dapat....die ckp aku unlucky dpt penyakit bell palsy.aku redha seadanya. n die ckp aku kn induce...ky redha lagik janji dhia selamat dilahirkan....aku kn induce sbb dorang cakap takut tekanan drh tgi aku naik lg..dlm pkul 4ptg doc dah masukan ubat...sakit siot masa dorang wt VE. mcm nak melayang je kaki aku ke muka doc....syukur aku masih mmpu mengawal perasaan dr btindak sdemikian rupa:
malam nya mmg xdpt tdo, contraction saket teramat padahal bukaan xsmp 2cm lagi, baru 1cm lebey, dtambah plak aku dpt keracunan makanan malam tu juga, dengan contraction yg kerap n saket teramat, pastu cherry berry + muntahmuntah. mmg redha n terima ni bahagian aku dgn seadanya. org ckp saket bersalin ni sbg penghapus dosa kita. bukn senang tuhan nk hapus dosa aku semudahnya. ni sbahagian kecil ujian darimu ya Allah.

contraction yg teramat saket dgn tak boley tdo, aku apalagi dh mcm kucing nk beranak cr tmpt bsalin korang tahu x, kejap kejap aku kaco staff nurse gtahu aku saket pastu dorang ckp dorang nk wt ve, aku ckp eh xpe xpe nurse, nantilah kt wat, saya dh xsaket dh, mmg aku penakut weh klu dorang nk wt ve. hehehe....so subuhnya saket kurang ckit, dptlah aku tdo xsmp dua jam h kan....

isnin 12hb mac 2012
dlm pkul 8pg camtu dorang masukkan ubat lagi, saket sekali lg..bukaan baru 2 cm. seksanya tunggu bukaan 2cm azabnya hya tuhan yg tahu, saket weh contraction die.. lpas doc masukkn ubat kt tetttttt..... spt biasa rutin harian kt wad pepagi buta dorang akn chek BP dan mesin CTG utk pergerakan baby. rimas dgn mesin CTG, kalau dorang pasang mti aku tya nurs lama lagi ke nak buang alat ni dr perot saya, saket le nurse masa contraction dtg, ne ckp ckit lagi.ok i tnggu, pastu dorang tgok contraction ida jarak die semakib kerap so apalgi doc smp utk seluk, bukaan nk smp 3cm d nurse tya doc nk kena pg labour room dh ke..alamak sabaq r laki sy xsmp lg, aku smp text msg ke adk ipar aku je utk gtau laki aku yg aku dh nak kn bsalin sbb ms aku tgah msg ngn adk ipar aku tu jgak lH Dorang nk VE skali lg....iyekkkkkkk sKET SKALI LG??....SUSpen je..bukaan xsmp 3cm lg ler. pastu dlm pkul 12tgahari cmtu nurse suh makan siapsiap sbb doc nak wt Ve lg n masukkan ubat berak bgai..pastu doc suh makan n minum bagai smu UTK tmbh tenaga katanya...alhamdullillah ngamngam hubby aku dtg waktu tuh...laki aku yg tolong bancuhkan susu, minum air apa yg patut paksa aku mkn bykutk tmbh tenaga nk push nanti....lebey kurang pukul dua ptg camtuh aku dh dtolak ke labour room smbil dtemani laki aku..tp laki aku teman aku smp depan pintu labour room jer....itu dh memadai bagi aku...aku hargai sangat2 wlupun die xmasuk smp ke labour room, lagipun aku xsuka oeg tgok aku dalam keadaan sakit......

aper jadi setrusnya......tunggu next entri...nak mandi jap..dh nak magrib ni, nt dhia bangun...babai smua....,

3 comments:

Lala Latif said...

sama la kite...baby dah 3bulan..tp xabis2 lg cte pasal bersalin...

tp mmg sakit gile kan klo masuk ubat...sakit paksa...:-(

noridaramli said...

a,a saket xtahu nk ckp....skt sangat kn

Liyana said...

huhu serammm... cpt la smbung :)

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting