kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

part 2 sedih bell palsy menyerang

entri tergendala dr semalam..maklumlh praktis jg dhia, alhamdulillah dhia xbyk meragam, byk keje umah aku dapat siapkan...sayang dhia sgt. sejuk perut mama tgk dhia macam ni....
ari selasa lepas baru check up dhia utk 2 buln. rs masa pantas je berlalu,

sebulan je lg nk naik keje..rs sedih sgt nak tingalkn dhia kt bbysitter.mudahan dhia ok n dpt sesuaikan diri dgn
babysitter nt.

tajuk lain mukadimmah nye lain ek..hehehhehe...
ok straight to d point....bile dh ade anak hruslah ape2 ckit2 nk citer pasal anak jer...bangun tdo, nak tdo pun kekadng mimpi anak lagi.

dhia dah mencecah  2 bulan maka dua bulanlah aku telah menghidap penyakit bell palsy.
keadaan skg selama aku menghidap bellpalsy semakin pulih walaupun bukan satus pesen lg.alhamdullillah aku bersyukur gigi aku dh nampak semuanya, telinga, hidung n mata kian beransur pulih fungsinya.risaunya bukan kepalang selama aku menghidap penyakit ni. serius aku cakap kekadang aku malu nak berdepan dengan org yg aku kenal. aku nampak riak muka dorang bile pertama kali berjumpa aku. aku sensitif dua kali ganda dr biasa. aku tahu dorang kesian dengan aku tp aku jd lemah bila org kesian aku. apa pun reaksi org smuanya jd serba tak kena pd diri aku. aku jadi rimas bila org bertanya mcm2. aku lebih selesa klu org anggap aku sihat walafiat. aku xsalahkan org sekeliling yg begitu amek berat ngn aku cuma perasaan aku je yg sensitif tak tentu pasal...
terima kasih pd ahli keluarga yg teramat mengambil berat tntg keadaan aku sepanjang aku mengidap bp.
 aku tipu diri sendiri kononnya aku ni kuat sangat hdapi penykit ni, padahal hya tuhan je yg thu perasaan aku. kekdang aku rs sangsi, aku selalu btanya pada suami aku sendiri samada die bole trime dengan keadaan muka aku skg...aku berharap jawapan tersebut ikhlas n jujur. 
Mujurlah ada dhia dlm idup aku kini. Dhia umpama nadi kekuatan aku untuk hadapi penyakit ni dgn penuh kesabaran.dhia seolah paham, die tengok jer muka aku kalau aku tengah wt exercise muka. Thanx syg memahami mama. Dhia tahu segalanya keadaan aku menghadapi penyakit ni...die jadi saksi segalanya Aku redha dengan ujian darimu ya allah. Ni sebahagian ujian kecil yg ku terima darimu. Akan ku lalui dengan tenang beserta dengan izin darimu ya Allah.

5 comments:

Cheyan said...

Sabar yek Mama Dhia, I pun sama jugak..tp not a bell palsy..Tgn I still kebas2 and I naik risau..takut pegang aank tak rasa..huhuhu..

harap2..semua baik2 belaka..

PUAN THALHA : said...

inshaAllah ida, kita doakan agar ida cepat sembuh.. kene urut selalu, kawan kita pun kene juga masa last trimester bersalin. dia berurut hari2 di muka, alhamdulillah dah pulih seperti sediakala. kuat ya ida!

armouris said...

terjumpa info ni, pasal bell's palsy… sharing is caring :) - Bell's Palsy - Lumpuh Saraf/Otot Muka

Sherminah Soemardi said...

sabar ye kak. semua ini adalah ujian Allah SWT buat hamba2 yang dikasihinya. Semoga sentiasa tabah menghadapinya.

noridaramli said...

terima ksh smua, org cakap bersalin ni penghapus dosa ibu, mungkin ini salah satu ujiannya..akn sy hadapi dengan tenang

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting