kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

saat kelahiran dhia part 1

SAlam semua, lately nk update blog pn dh xsempat, tdo breastfeed pastu makan, papepun mama  enjoy sgt dgn kehidupan baru.

taknak melalut bagai...meh nk stori....

alkisahnya, tanggal 10hb mac, 
Ari sabtu tu leh siap2 g giant ngn hubby n anak sedara padahal muka dah bengkak nauzubillah dah masa tu, cadangnya nk g klinik ari ahad esoknya sbb igtkan KK tutup rupanya emergency kt spital bukak 24hours, giler ida langsung xterpikir yg bhgn emegency bukak 24hours, tu pun mak sedara ida as bidan kt kampung yg gtau mak ida sbb mak ida suh tenggokkan muka ida dh bengkak terok gegiler ms tu....nauzubillah teroknyer xdapat nak gambarkan, hanya tuhan yg tahu. 

sampai je ke emergency/trauma, mmg terasa trauma seketika, bhgn kaunter kecemasan tya ida dah bape mgu kandungan n nape dtg, so ida gtau dah 38 weeks++ n muka ida dh bengkak terok sampai senget mulut, sungguh xsangka dorang trus bawak ida ke labour room, 

aku xsaket besalin lg ler wehhhh...rileks lg aku dengan muka bengkak semangkok.

ida masuk labour room sendiri, terasa sedikit berdikari di situ, ida yg bawak haluan melangkah kaki masok ke labour room, kira macam dah serah diri nak besalin, 
MA : nape u datang, nape ngn muka u?
ida : muka saya bengkak trok
MA : u ada darah tinggi x?
ida: takde cuma hb saya je low (yakin giler ida jawab xde darah tgi)
MA: u baring cni, ktorang nak check bp u

yup, dengn serta merta 2,3 org MA, nurse pastu dgn 2 org doc dgn sepantas kilatnya dok keliling katil yg ida baring, dorang mula soal selidik ida,
baby gerak ok ? ok ida cakap, mesin CTG dah pasang, rimas nyah mesin CTG kt perot..
dorang chek bp...fuyoo....160+...tingginya ..
Doc : puan, why bp puan tgi, puan ade pening2 ke ape x? 
Ida : saya ok le doc, muka saya je bengkak, 
giler menjawab aku ngn doc masa tuh...dorang pn mcm peliks,so lelama tu dorang soal selidik ida lagi, n dorang mula slow talk ngn ida

dorang suspect bp ida naik mendadak sbb ida stress

Doc : puan jangan stress k, puan rileks jer, puan citer kt saya ape yg wt puan jd stress
so ida tanpa segan silu trus citer
Ida : esok (ahad) husband sy dah nak balik melaka sbb kena keje, mayb saya terlalu pk die nak balik esok.
Doc: puan rileks, kosngkan minda, jgn pk k...semuanya ok ..demi anak puan, puan jgn stress k...rileks, tenangkan fikiran..

tak lama tu dorang check lg bp ida, alhamdullillah dah normal bp ida, tapi tapi tapi dan tapi, awak kami akan admit kan dalam wad jugak....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nantikan part 2.......kisah ari ahad 11 mac 2012


3 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,nak tau citer lg

Wawa said...

Waaa..sy kaki n tangan bengkak mgila..muke tktau la bengkak ke tembam..hihi

Liyana said...

huuu takut nye.. lagi2 sambung

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting