kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Kos Berapa?


Salam semua....arini tetiba rajin pulak nak update entri baru...ida nk share ngn korang bape banyak ida dah abes untuk Pom Pom...jommmmmm....

Crepe Paper = 0.40 x 30pcs = RM 12.00
(ida tengok kat Nilai crepe paper dgn cap yg sama rege die 80sen...kt Sykt Bunga Riben Jalan Tar 50sen...die diskaun dapat 40  sen jer

Buluh = RM1.50 for 100 pcs

Pelilit batang = RM 1.00 x 2 pcs = RM 2.00

Ribbon Besar = RM5.90 x 15pcs = RM 88.50

Ribbon Kecik = RM 0.60 x 20 pcs = RM 12.00

Dawai Putih nak ikat riben = RM 0.90 x 5pcs = RM 4.50 

TOTAL = RM 150 +++  for 100 batang pada harga kasar.....

HASIL = KEPUASAN TAHAP MAKSIMUM SEBAB BERJAYA BUAT SENDIRI....
malas nak survey bunga telor kat kedai sebab mata langsung tak berkenan...yg berkenan smua rege RM10++++++......so wt sendiri kurang sikit kos nya.

Onak dan ranjau di sebalik tabir ~ bersusah payah ulang alik pergi Jalan Tar sambil cuci mata n survey nak DIY VEIL, bersengkang mata sampai lewat tidur n jadual makan malam terabai....DEMAM 2 HARI~ amik hang...padan muka.... 

AMARAN KERAS !!!! dilarang sama sekali TIRU sikap sebegini....

Setinggi penghargaan n sekalong terima kasih kepada Mak n adek Pjah yg banyak beri idea. Tak lupa jugak pada abah yang bawa mak ngn pjah mai KL..... Luqman ngn Ciah standby isi telur..Tak luper jugak pd MJ yg xpenah mematahkan semangat saya....
ops tertinggal sudah.....juga kepada B2B yang banyak memberi sokongan n idea2 utk menghasilkan bunga pompom yg gebu.....

15 comments:

~ NANA ~ said...

wahhh mesti puas hati kan dpt buat sendiri???

berbaloi-baloi..hihik

noridaramli said...

btol tu nana....ape yg kt nak kt sndiri ble tentukan...

miey anna said...

sangat.....sangat..bagus~!

huuu...gud luck..=)

http://akemiey.blogspot.com/

Hani Sabrina Zulkafli said...

cantik..boleh buat 1 tutorial utk bnda ni? nak buat jugak...

noridaramli said...

ma:tq dear
hsz...xpe...nt ida buat tutorial....aduhhhhhh....da lama nk wt tp xterbuat

jooleata said...

good luck dear~

InsyaAllah, moga dipermudahkan segala urusan~ btw.. cantik bunga telur you..

Adawiyah A.Halim said...

kagum la tgk ida nye bunga crepe tu..cantik bentuk dia..kelopak dia mmg kemas la...huuu...xsbr nk tggu tutorial ida =)

noridaramli said...

jooleata: tq cayunk

noridaramli said...

adawiyah....insyaallah nt ida tunjuk cr mcm mn nak bg kemas k...tutorial step by step...

Lyana MK said...

sis ida!! nak order lah camnieee heheheh

noridaramli said...

LYANA......hehehehehehhehe......hya mampu ketawa...

yaya said...

cantiknyeee... :)

tengku masni said...

wahhh!!!... btl2 save cos nih.... bgus2! ;)
cantik pun cantik..lgi puas hati buat sendiri camnih...hee.. ;)

noridaramli said...

YAYA: tq ;)

noridaramli said...

masni: btol....really satisfied...hehehehee

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting