kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

KENAPA POMPUAN HAMIL MENGIDAM?

Mengidam?
Dulu sebelum hamil kalau cakap nak makan itu ini mesti org akn cakap....
 mengidam ke? pregnant ke?

Kalau org pregnant mengidam org xkn cakap ape? org cakap kalau pompuan hamil xdpt ape yg die nak maka si anaknya akan meleleh air liur nanti...betol ke benda ni? any experience???

Kata pakar perubatan mengidam berlaku disebabkan perubahan hormon dalam tubuh wanita mengandung yang meningkatkan kepekaan deria bau( deria rasa ) . Agaknya sebab itulah biasanya mengidam membabitkan makanan bukan soal² lain.

setakat korang smua pregnant ni, ape benda yg korang nak sangat2 yg xdapat2.....

durian
 ida sblom pregnant xsuke sgt ngn durian, tp amek ko masa pregnant jd hantu durian, mmg xleh control, nampak je beli, klu xnampak pun ida akn request ngn hubby utk belikan, kekadang hubby marah sbb durian kan panas, so die xberapa nak galakkan ida mkn durian... kejam kan hubby sy...xpe demi kebaikan kandungan ida jugak kan.

buah cempedak 
pun pebret ida, wlaupun buah ni berangin tp ida ttp bedal, ade sesetengah org xtahan tp ida xpedulik, mesti nak selalu....klu dulu goreng cempedak mti tak hingin nak makan, berminyak la hapa la tp skg minyak ke ape ketepikan dulu janji dapat makan.

Hebat kan nafsu mengidam.....korang smua macam mana?


semalam teringin nak makan kek SR, so zass hubby ida bw carikan kek kt SR..hehehehhe...sedap..
ade lagi satu slice dlm peti...xsaba nak makan malam nt.. 



indulgence idaman dah abes makan semalam ngn hubby....nyummy....

5 comments:

Liyana said...

x ngidam ape2, sume berjalan mcm biase je... same mcm sblm peknen, tp yg sy perasan, sy cpt lapar jela skrg ni, kakaka

D Yatie said...

ad juga ngidam2 nih tp ms pregnant mg suka sgt mkn pisang...yummy sgt rasany walhal sbnrny sgt tak suka pisang.. :p

amal said...

ermm saya pun takdela mengidam dasyat2. cuma lebih pada rasa nak makan je. tgk org makan kita pun terliurla nak makan. mcm ida makan kek SR nih. kita lak terasa nak makan. tp kena pantang huwaaaaa

PUAN THALHA : said...

sama!! tapi tu dulu la. bila dah kene kencing manis semasa mengandung, tak langsung dah sentuh durian. tapi cempedak masih curik2 makan. tak bley tahan.ngee. ;p
pas bersalin, nak makan durian banyak 2! :)

ReYNa said...

hihi.sy pon ngidam gak kdg2.tp nasib baik bkn yg pelik2.dulu ada teringin kek secret recipe jugak.sedapnyaa

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting