kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Present 4 my hubby


Salam semua, wah tajuk macam gedik2 tupai kan...wekkkkkkssss.... dah 5 hari kiter menyambut ramadhan. Mungkin segelintir mantan pengantin diz year sgt best sbb pertama kali menyambut ramadhan as husband wife kan..best kan....berbeza dengan ida  n mungkin jua ade 2,3pasangan yg LDR belum merasa nikmat menyambut ramadhan bersama dgn suami kan... 
Tanggal 2 bulan 2 hari kami sah menjadi kekasih halal, dihari ke 5 Ramadhan barulah kami berkesempatan bertemu di bulan mulia ini, tp sayangnya harini kami belum berkesempatan berbuka bersama, my hubby dalam perjalanan pulang, mayb esok kalau ade kesempatan dapatlah sama2 berbuka puasa. Today walaupun tidak dpt berbuka bersama,tetap nak wt special menu for my hubby.. Tak pernah ida masak lauk macam ni wlupun ade yg beranggapan lauk macam ni juz petik jari pn bole buat. Bagi ida ni adalah antara pencapaian terbaik seumur hidup ida masak macam ni, sebelum ni dia asek makan lauk pauk yg ida masak simple2 je kot..ala macam masak kicap, lemak cili api, sambal tumis, sardin, kacang goreng telor, kailan goreng ... mayb tu je jenis lauk yg ida suka masak n tahu...arini mmg semangat tu lain sangat. Semangat untuk kasi hubby ida makan yg belum pernah ida masak sepanjang perkenalan kami. ceewwwaaahhhhh.....macam gedik je aku...kepoh benor...nah amik...lauk pauk yg aku rs special sgt..

kalau korang nak telan air liur telan dulu...hahahhaha...bajet sedap sgt aku masak.....

jeng 

jeng

jeng



1. Brokoli goreng cendawan
-simple giler,juz goreng campur sostiram..lalalallalallalalallalalala-



2. Bawal sweet sour
p/s :kureng ckit tang kuah die..after berbuka td baru tepon mak ape yg mak letak, rupanya mak xletak pn sos tiram..aku menambah resipi tu...mak letak cili kering yg siap blender...tp rasanya bole blah, tp ida rs if letak cili kiring blender lagi powerrr......takpe ida, ni percubaan pertama awak....

7 comments:

kaklong said...

best nyer...selera your hubby tgk kn...auwwww! terbaik....;)

noridaramli said...

akk abes diratahnya abes...die ckp ms kt penang die nak beli lauk kt bazar teringt ape yg sy msk..smlm tbukti mmg die mengidam nk mkn masakan sy..sukeee

~ THALHA ~ said...

yummy...! untung hubby dapat wifey pandai masak..:)

noridaramli said...

xdelah pndai masak..idaa search resipi kt google..hehehehe

n0rraslida alias said...

ida! sedapnyer! bertuah En.Jo.... ;))

noridaramli said...

die mkn sorang...ida mkn ckit jer sbb xde slera....

ThE NanNy DiarieS said...

macam sodap ja bawal sweet n sour tuh......:-))

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting