kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

SOBOLAS BOLAN SUDAH SAYA

Lama kan tak update, bukan lupa tapi jari jemari ni nak menaip malas lah sesangat towwwww.
Lately bz menggiler menjahit tudung, maklumlah ida jahit sendiri pastu jual, saja nak cari duit poket lebih..hehehehhee.. boleh isi masa lapang kan kan kan...

Anak korang macam mana semua, sihat, dah pandai apa...
yang xsihat ida doakan agar smua nya ok ok yer 

pejam celik pejam celik dhia dah masuk 11 bulan, serius memang ida terlepas pandang kali ini,
mana tak nya abes semua demam2 sekali dhia pun demam masa monthly besday, nak boleh ape agaknya tu...

Perkembangan dhia setakat ni :

# wah dhia memang giler berposing ok....
senyum kekadang2 smpi kemek2 mata ngn hidung die, kalau ida pegang DLSR die akan nanges selagi ida tak snap pic die, dah snap 5,6 kali suka lah die.. 
 tengoklah gayanya...anak mama anak mama...


# giginya sudah 8 ke 10 batang macam tu, until now ida masih xdapat bilang bape jumlah gigi die tp memang meriah ler ngn gigi kapak die tu. nak stori ckit pasal perkembangan gg dhia, dhia mula tumbuh gigi sejak 5 bulan ke atas sekali tumbuh 3 batang anak aku bedal sekali harung, memang demam 2 minggu lah , ho la weh 3 btg skali kua, pastu next month ada lagi gigi baru sampailah kira hampir penuh lah gigi kt depan die...now gg bawah 3 nk msuk 4 btg... gg atas lebat, aku xdapat nak kira susah ya amat nak kira..tak apalah..tunggu jer . 

dhia menggigit tak ???
menggigit xpayah cakap ler, kalau di dukung abes dhia wat love bite kt bahu..hohohohohohoho

p/s " betol ke org cakap kalau gg cepat jalan lambat?
 betol xpe, xbetol pn xpe,
 rasanya xpenting kot nak take action apa org cakap 
sbb aku rasa dari segi medical org cakap mcm tu mayb sebab pertumbuhan gigi melibatkan kalsium yakni tulang sbb tu jalan lambat kot. kan jalan perlukan kaki yang kuat ckit, if nak kuatkan kaki mayb memerlukan kalsium yg byk,  abes kalau dah gg tumbuh dulu mayb kalsium byk ke gg thats y kaki lambat kuat... 
mandai je aku wat andaian..hohohohohoho


# duduk tanpa bantuan, dhia pandai duduk tanpa bantuan ida dah tak ingat masa berapa bulan aritu, tp alhamdullillah syukur ya allah dhia dapat belajar semua tu even tho org cakap anak org tu dah boleh dah, anak org ni dah pandai ni dah, aku pekakkan telinga tulikan hati, ignore jer, aku xsuka follow perkembangan anak orang, tuhan bagi aku hanya Dhia sebagai AMANAH untuk aku jaga dan beri tumpuan.


# mengutip segala mak nenek then masuk dalam mulut, ngap ngap ngap mcm kunyah chewing gum....
grrrrrrrrrr... gerammm.... mmg aku akn cepat2 korek dlm mulut dhia, selalunya ada benang, dhia suka amat dengan benang, benang xputus yang keluar berjurai juari di tariknya pastu abes bekas yg die tarik kunyah mcm chewing gumm....


# menari nari
dhia gemar sangat menari sambil goyangkan tangannya, baru-baru ni dh pandai goyangkan kepala beliau,
haaaaaa....kelakar...xdpt lg nak snap ngn nak video kan..nt ada masa ida snap k...



ok, out dulu....nt sambung....

2 comments:

Farisha Lyssa Farish said...

comel! pipi londeh..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cheecky nya Dhia ni.. jangan buli mama ye

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting