kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

8 month dh DHIA sayerrr

 Pejam celik pejam celik dah masuk 8 bulan anak mama.
Rasa macam semalam ida baru abes pantang ( tipu bnor aku)
Anak mama anak mama cepat membesar bagai juara...


Habit skg sejak masuk 8 bulan ni macam2

Korang tengok pic2 kt bawah
Jom tengok secara berjemaah....

 Suka lagakan gigi atas n gigi bawah pastu kuar byi gigi die " kurp kurp kurp "
Nyilu le dhia biler mama dengar. Kekadang die wat dengan penuh perasaan. Terketar2 muka dia. Aper yg di geram kan dhia entah le.
 .
 Ida try ajar dhia guna flash card, very eksited sayang mama sorang ni.
Terpegun dhia tengok mama kenalkan dhia dengan byk perkataan baru.
Clap clap clap clap


 Ini muka marah dhia wokeh. hehehhehehe... ida pun dah lupa mcm mana dhia bole wt mimik macam ni. Asalnya ida nak ikatkan rambut die. Tak dapat nak ikat, pastu capai kamera hajat nak snap rambutnya yg sedap jadi tajamtajam. lastly dah reaksi mimik muka seolah2 die marahkan kiter lak.
dhia dhia dhia

 Sekarang kalau duduk dalam kete, dah xmau duduk sopansopan n controlcontrol ayu gitu, abes smua nak dicapai. sama jugak time makan harus waspada n take more attention yer mama utk dhia sbb takut nt abes atas meja makan kosong di buatnya. suka tarik2 n nak berdiri, pegangpegang, duduk atas riba dah xbes. 
Saya mahu guna kaki saya sekarang...
Mama ikut dhia. mama suka tengok dhia aktif k dari jadi pasif.
 mama riso kalau dhia senyap je xnak main. huhuhuhu

 Mama dah dapat wat kan tocang kiut atas kepala.
Sejak bs dhia wat kan tocang, 
mama pun teruja utk tengok dhia bertocang. 
makanya siang2 mama akan ikt rambut dhia supaya dhia xrimas dengan rambut dhia atas dahi. 
kalau tak menggaru je keja die.

 mama xtahu kenapa dhia sangat eksited bila tengok video yg ada joget2.
 maybe dhia suka movement dlm video tu.
biler mama pasangkan video dance2 dhia dah macam berkepakkepak nak masuk dalam tab mama.
dah tergawanggawang tangan die sambil tergelak2.

n ada satu habit ni.
mama kurang bekenan.
kalau kat umah nak berkepit ngn mama dulu kini n selamanya.
pantang mama bangun nak ke toilet, dapur, even mama nak petik suis tv, 
menanges nya mcm mama nak pegi jauh.
naper ni dhia.
mama sentiasa akan bersama2 dhia le sayang.
mama xkan tinggalkan dhia ler.
mama selalu ada dengan dhia.
walaupun badan mama bergerak tapi hati mama still ada pada dhia.
jangan banyak merengekrengek tau
dhia bijak kan sayang....

9 comments:

Wawa said...

hihi. same perangai macam annaila. annaila pun nak masuk 8 bulan dah lagi bape hari. penat layan die skang. kekadang geram jugak.:p

Mommy_Cha said...

mikha pon sama "membuas" jer. hadoi pening ku nak layankan perangai dia. ada gak selalu jadi singa betina dalam umah hahahah!
taktahan kata koooo....

noridaramli said...

btol2...kekadang geram sgt... xkn nak bkepit je. kang tunggang langgang umh dbuatnya

erna said...

dhia comel boleh buat rambut pokok kelapa tinggi atas kepala. lagi beberapa hari iman pun nak masuk 8bbulan.sama macam dhia x nak duduk diam.

noridaramli said...

lasak kan..apepun bes sgt

Pink Lavender said...

alahai...montel n comelnyerr dhia...

makneng follow sini.
jemput follow makneng..:)

veesakura said...

muka marah itu adalah sangat comel! hehehe. my lil boy pon suka sangat tengok video yang de joget2. kalo alif baa taa pon i carik yg de joget2.hehehe

Allene said...

rambut tu tinggi... tak menahan.. :)

ayu yahya said...

hehehe...comel..hai salam perkenalan... jom singgah blog ayu pulak...qaysaasupplement.blogspot.com

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting