kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

Dhia 5 month di bulan mulia ini

Salam
Rasanya ida belum terlambat untuk ucapkan Selamat Hari Raya n Maaf Zahir Batin.
Nak publish entry baru kali ni mkn masa agak lama. bukan apa malas nak taip sgt2..lagipun sibuk uruskan dhia..hehehhehe

Dhia 5 bulan dengan berat 6.5kg....ringan ke berat..ok je kot..janji dhia sihat hendaknya, cuma aritu dhia ada ckit batuk2 n doc ckp its ok.. dhia belum stat solid food, ida xberani nak kasi mkn even mak ida sendiri dah push ida suruh dhia kasi makan, husband ida pn dh bebel. kalau dorang tanya ida cakap takut sbb dengar kes baby koma 10 ari..xsanggup nak tengok dhia sangat

Perkembangan dhia skg:

* suka menjerit2 n bila ida bercakap ngn dhia, dhia seolah2 respon balik ape ida cakap dengan die tp ida xtahu ape yg dicakapkan tp depan dhia ida berlakon kononnya ida paham benor ape yg dicakap kan.

* meniarap ok dah tp take time ckit...saje xnak tunjuk bakat agaknya

* kuat mengamuk bila dah ngantuk 

* dah boleh pegang dengan kuat...part paling ida suke...abes smua mainan dhia ida dh kuarkan utk dhia main

* dah nak stat ajar dhia solid food slow2...tp ida still takut2 sbb xckup 6 month..bole ke camtu..betul x ape ida buat...



 dhia di pagi syawal wit mama....  dhia stabil lagi but tudung mama dah senget benget dah...dah ade dhia ni keadaan diri mmg xberapa nak terurus ckit...tudung ida kena rendang ok...nanges...
*yang..maafin guwe.....binimu selekeh di hari 1 syawal....*
eceli dhia baru bangun tdo masa ni n die masih tahan panas...masuk umah ke dua, ida juz pakaikan dhia pampers...baju gown bawa tp tak bersarung ....sian sngt tengok dhia nanges kepanasan plus mengantuk sama sbb baru die nak mula tdo dalam kete dah smpai pulak ke umh lain utk beraya..sian anak mama masa ni tau..mama sayang dhia..


2 Syawal...smp umah atok trus mama kasi dhia tdo dalam buai...berpeluh2 badan anak mama..kiter sendiri pn xtahan panasnya ni kan budak2 yg xtahu nak cakap die panas kan...syg dhia

dhia muka malas nak layan mama n ayah bergambar...
korang perasan x, muka ida ade nampak sipi2 pesakit bell palsy xlagi..


 petangnya nak pegi spg renggam plak...get ready shayang part 2 nak beraya di hari kedua syawal




3 comments:

DAIRI FARISHA said...

comelnya dhia! geram kt pipi :) nk cubit2 je

Wawa Yusoff said...

sama cantik dhia ngan mama :)

aTy _faRed~ said...

comel ar dhia...rambut lebat..:) memang raye ritu panas..aty pon pakai kan baju melayu kejap jer..lepas tu salin baju biase..tapi lepas tu tetap tengok die kepanasa..tukar lagi baju nipis jer..kesian kat anak tu ek..

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting