kelip kelip

Followers

LIKE MY PAGE " GAYA ITU MILIKMU"

IDA & JOE

KELIP KELIP

STEAM BOAT????

Kalau dulu aku hanya dengar dari makngah aku je perkataan tu (hanya famili aku je yang memahami..hehehehe)


Tapi semalam aku mendapat satu pengalaman baru le kiranya, tengok secara langsung kawan aku menyediakan steamboat di Johny Restaurant. Macam tu ke steamboat rupanya. Nak cakap aku jakun aku persilakan sebabnya aku mmg tak tahu, aku dengar jenis masakan tu dari mulut orang je sebelum ni. Main-main rebus je, pastu die kire ade macam sambal. Sedap sambal die.


Di tambah pulak makan menggunakan chopstick,Nak dijadikan cerita, aku buat pengakuan aku memang fail kalau makan menggunakan bendalah tu, tak reti aku nak kepit mengepit ni. Tapi aku wat muka selamba je macam pandai sangat makan guna bendalah chopstick tu. Paling susah aku nak mengepit si sotong ni. Dah le licin, tapi di atas kelazatan sambal steamboat tu aku wat selamba je amik sotong tu guna sudu yang kita guna untuk makan dengan sup tu, biarlah nak cakap apa pn janji aku boleh makan sotong yang licin tu. Aku tengok sotong tu pun dah macam nak keluar dari mangkok tu..hahahaha..lupakan je lah pasal si sotong yang licin tu. Aku malas lah nak cita banyak pasal aku malas dah nak menaip.

Tengok je lah pic yang kitorang sempat snap semalam. Aku tetap dengan gaya control cun aku walaupun tak cun...hohoho











2 comments:

nEa FleriDa said...

hehe.. lwk tol... xpe sis.. yg pntg knyg.. xpyh control2 nk mkn.. hehe.. kn3..

noridaramli said...

tu le pasal..hehehe..nyaris2 nk pegang ngn jari jer

 

CITER TENTANG SAYA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting